Българската организация за верификация на лекарствата взе участие в 15-тия ежегоден форум Български фармацевтични дни, 24-26 юни 2022, Пловдив

Българската организация за верификация на лекарствата взе участие в 15-тия ежегоден форум Български фармацевтични дни 2022, който се проведе в Гранд хотел Пловдив под надслов «Отговорни в професионализма». Събитието е свързано по традиция с Еньовден, професионалният празник на фармацевтите в България, а успехът и популярността му нарастват с всяка изминала година. На официалното откриване участниците бяха поздравени от министъра на здравеопазването, проф. Асена Сербезова.

В научната пленарна сесия на форума госпожа Илиана Паунова, Изпълнителен директор на БОВЛ, изнесе лекция на тема «Практически аспекти на верификацията на лекарствата в България». Участниците бяха запознати с показателите за прилагане на Директивата за борба с фалшифицираните лекарства в Европа и България, с данните за работата на Българската система за верификация на лекарствата през изминалите три години, както и с основните задължения на аптеките за работа със Системата.

С редица практически примери госпожа Паунова представи управлението на сигналите в Системата за верификация, разгледани бяха причините за генерирането им, обсъден беше анализ на честотата им и необходимите съответни действия. Лекцията бе проследена с голямо внимание от аудиторията. Оценено бе създаването на работна група в МЗ за изготвяне на указания при управление на карантинирани при верификация опаковки на лекарствени продукти.

Над 1000 участници проследиха с интерес дискусиите във форума Български фармацевтични дни. Освен фармацевтичното съсловие, в него взеха участие представители на държавните институции, академичната общност, студенти, производители, дистрибутори, представители на български и международни организации, както и много специалисти в сферата на здравеопазването. В рамките на събитието тържествено бяха връчени награди за Магистър фармацевт на годината, Регионална фармацевтична колегия на годината, различни категории лекарствени и нелекарствени продукти.

Тук можете да видите презентацията на г-жа Паунова.


Публикувана

в

от

Етикети: